Räven & Osten

Jag som driver Räven & Osten heter Matilda Johansson och har bott i Småland sedan 2004. Ysteriet ligger på gården Lida utanför Järnforsen, precis på gränsen mellan Kalmar och Jönköpings län, där jag bor med min sambo och våra två söner.

Företaget Räven & Osten startades i april 2013 och bygget av mejeriet blev klart i september samma år. Ett år senare stod också café/butiksdelen klar. Sedan dess har jag ystat pastöriserade komjölksostar med mjölk som jag köper från en granngård.

Ostarna säljer jag dels själv på marknader, eller till återförsäljare (t.ex. Smålands Skafferi som distribuerar till gårsdbutiker, dagligvaruhandel och restauranger i Småland), andra gårdsbutiker och restauranger. Ostarna säljs mest lokalt men jag har en återförsäljare i Stockholm (Wijnjas Butik på Kungsholmen) samt en i Göteborg (Hugo Ericson Ost AB).

På sommaren har vi sommarcafé här på gården, från början av juli till mitten av augusti. Då finns café med hembakat fika, gårdsbutik med varor från lokala producenter och en ostdisk med gårdens alla ostar! Under resten av året är gårdsbutik och ostdisk öppen vid enstaka tillfällen beroende på säsong och andra evenemang, se öppettider på startsidan.

Räven & Osten     |    Lida, 577 77 Järnforsen     |    0736 - 50 42 60     |    info@ravenochosten.se

Räven & Osten
Lida, 577 77 Järnforsen
0736 - 50 42 60
info@ravenochosten.se